4 varianter
 Nyfångad Vildlax Kalix portion 120-250g - Bäst före 2024-07-04

Nyfångad Vildlax Kalix portion 120-250g - Bäst före 2024-07-04 (2,5kg - ca 14 portioner)

12363

Fällfiskad med pontonfällor i Kalix skärgård.

1490 kr
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 1-14 dagar

Vildlax från Kalix

Svensk vildlax från ett småskaligt fiske utanför Kalix där laxen fångas med pontonfällor.

Lax - Som den ska smaka

 

Välj 5 kg - 7,5 kg - 10 kg för att Spara mer!

 
 
OBSERVERA om denna produkt:
Denna produkt är från vildlax och beroende på hur stor vildaxen är (8-28kg) så kommer bitarna att vara skurna på lite olika sätt så det kommer bitar av olika format men alla är lika goda. Lika snygga bitar som den odlade laxen blir i butiken blir det aldrig då detta är småskaligt fiske.  Då den är vildfångad så kommer konsistensen på köttet, smaken och färgen skilja sig från den odlade laxen i butiken. Färgen i Vildlax kommer från Antaxhin som den får i sig genom att äta mindre fiskar som i sig äter små-skaldjur som finns överallt i både hav och insjöar. Färgen för vildlax kan vara allt från ljus-rosa till klar röd beroende på vilken art det är, vilket bestånd den kommer från, del av året, hur gammal den är och främst vad just den här laxen har ätit.
 
 
 

Vildlax från Kalix är en exklusiv produkt som Wildcaught kan tillhandahålla året runt. Vildlaxens huvudfiske fångas med pontonfällor strax utanför Kalix under ca 20 dagar med början i slutet av juni till kvoten är tagen. 

Kalix vildlaxen är stora laxar på 8-28 kg som har ett fast kött med små nästan osynliga fettlinjer precis som riktig lax ska vara.

 

Enligt Livsmedelverket gällande Fisk och Vildlax:

Fisk är så nyttigt att det är bra att äta två till tre gånger i veckan. Bland annat innehåller det mycket av näringsämnen som är svårt att få tillräckligt av. Njut av magra, medelfeta och feta fiskar. All vildlax är mycket rik på omega-3-fettsyror, B12 och D vitaminer
 

Omega 3

Omega-3 och omega-6 har många olika uppgifter i kroppen och behövs bland annat för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler. De påverkar också regleringen av blodtrycket, hur njurarna fungerar och vårt immunförsvar. Omega-3 minskar blodets levringsförmåga och minskar på så sätt risken för blodpropp. För foster och små barn är omega-3 och -6 nödvändiga för att de ska växa och utvecklas normalt.
 

Vitaminer

Vitamin B12 behövs bland annat för cellernas ämnesomsättning och för bildningen av blodkroppar.
 
D-vitamin reglerar kalkbalansen i skelett och tänder.

 

  • Handelsbeteckning - Lax
  • Vetenskapligt namn - Salmo salar
  • Produktionsmetod - Vildfångad med pontonfällor, se bilderna
  • Fångstområde - Kalix skärgård så den norra delen av Bottenviken-Östersjön
  • Fångstperiod - 16 Juni - 6 Juli (huvudfisket)
  • Storlek - Fiskens storlek vid slakt 8-26kg
  • Filestorlek - 120-250 g

Fri Hemleverans när du är hemma

Betalning Vid leverans

Tipsa

Upptäck mer